Januaris poängjakt avslutad

Ett stort grattis till Snöleoparderna (cayram, KattisLS, popiah och Preachertheman) som bibehöll förstaplatsen i poänglistan och skrapade ihop hela 948 poäng, en ökning med 98 poäng. Laget förlorade inte en enda lagmatch och vann 69 av 100 delmatcher.

Ett stort grattis även till Kungsörnarna (Hargaller, Niccame, Spexhenke och tutaren) som kom smygande underifrån från en sjundeplats och knep andraplatsen. Kungsörnarna vann alla sina lagmatcher, vann 59 delmatcher och gick från 510 till 775 poäng, en ökning med 265 poäng (mest av alla)!

Pumorna (CarlX, Guslena, Hsk74 och Åke123456) tappade 192 av sina 850 poäng och hamnade på 658 poäng. De fick se sig bortknuffade från en silverposition till en tredjeplats. Totalt vann Pumorna 51 delmatcher.

Förutom Kungsörnarna stod Påfåglarna (Acerpacer, Fockedrevsudd, pobop och uddebo1) för den största förflyttningen uppåt från en 14:e till en 9:e plats då de efter att ha vunnit alla sina fem lagmatcher tjänade in 195 poäng mer än de hade förut. Tvättbjörnarna (Betty19, Krolichka, Leopoldisen1 och Månviolen) klättrade även de fem placeringar från en 16:e till en 11:e plats då de tjänade in 136 poäng mer än de hade förut. Även Orangutangerna (allena66, Callif, Mikea-ö och Putterambergäger) klättrade fem placeringar från en 12:e till en 7:e plats med hjälp av +49 poäng.

Det största raset stod Zebuerna och Ormvråkarna för. Zebuerna rasade ned från en 9:e plats till en 15:e placering efter att ha förlorat 226 poäng till andra lag. Ormvråkarna trillade ner från en 6:e plats till en 12:e placering efter att ha förlorat 223 poäng till andra lag. Grizzlybjörnarna föll också ned ett par pinnhål från 11:e till 16:e plats med -172 poäng.

De lag som tappade mest poäng var Zebuerna (-226), Ormvråkarna (-223) och Pumorna (-192). De lag som tjänade mest poäng var Kungsörnarna (265), Påfåglarna (195) och Tvättbjörnarna (136).

Slutresultatet hittar ni här.

Individuellt starkast spelade ConEdo (Tigerhajarna) med 84% vinster.

När det gäller specialmatcherna, var det en hel del spelare som lyckades vinna alla sina specialmatcher. Det var Hsk74 (Pumorna) i strikt, Bäckis58 (Zebuerna), Mackarena (Renarna) och Timsy (Nyckelpigorna) i random, maria601 (Silverfiskarna) i rull samt Callif (Orangutangerna), david_8403 (Silverfiskarna), piddelidej (Mullvadarna) och Preachertheman (Snöleoparderna) i 3-bricks.

Det var 13 spelare som lyckades spelade 5-0, av dem var det ConEdo (Tigerhajarna) som gjorde det hela tre gånger, medan Hsk74 (Pumorna) och Fockedrevsudd (Påfåglarna) gjorde det två gånger.

Vi får tyvärr säga adjö till Bålgetingarna och Mullvadarna vars spelare får spela kval i februari, utom Inlangan som tilldelas rött kort för upprepat långsamt spel och får inte kvala förrän i april.
Rött kort för upprepat långsamt spel tilldelas även Nugge78. Han väljer också själv att hoppa av Masters pga. tidsbrist.
Ersättare för Nugge78 i Ormvråkarna blir johanhalling.

Lämna ett svar