Om turneringen

Wordfeud Masters är en turneringsform där man spelar Wordfeud i lag om fyra personer per lag. Tyngdpunkten ligger på normalmatcher (standardbräde med normal ordlista) men även andra spelformer förekommer (strikt ordlista, randombräde, 3-bricksspel och rullmatcher). Den genomsnittliga matchtiden är fem dagar per lagmatch, vilket innebär att alla deltagare behöver ha ett speltempo som innebär att man hinner spela klart fem samtidiga matcher på fem dagar.

Turneringen spelas året om med en omgång varje månad. Turneringen startar i augusti och avslutas lagom till midsommar i juni året därpå.

De flesta månadsomgångar spelas i ett divisionsspel, där 18 lag delas in i 3 divisioner om 6 lag i varje. Alla lag i en division möter varandra under 5 spelomgångar. Efter månadens slut flyttas de lag det går bra för i en division upp, medan lag som går sämre flyttas ned i divisionerna. Det/de lag som varje månad hamnar sist i den lägsta divisionen åker ut och spelarna i dessa lag får spela kvalspel för att kvala in i lagspelet igen. I övrigt är alla lag intakta.

I december och januari spelas Masters i andra spelvarianter och turneringen avslutas sedan med ett slutspel under maj och juni då ett vinnande lag koras.
Under juli månad arrangeras en individuell turnering som kallas för Sommarfeuden som både är en individuell turnering och ett sätt att kvalificera sig till nästa säsongs lagspel i Masters.

Anmälningsavgift
Det kostar 50 kronor/år att delta i Wordfeud Masters.

Denna anmälningsavgift tas normalt ut inför starten av sommarfeuden i juli varje år. Nya spelare ska betala anmälningsavgiften innan man får delta i kvalspel. Betald anmälningsavgift berättigar till mastersspel under hela masterssäsongen, från sommarfeuden i juli till och med slutspelet i maj-juni året därpå. Det är samma avgift oavsett när man startar sitt deltagande, vare sig det är i början av säsongen (sommarfeuden i juli) eller i slutet av säsongen (kvalspelet i april). Betald anmälningsavgift kommer ej att betalas tillbaka även om deltagaren inte kvalificerar sig till ett Masterslag eller väljer att avanmäla sig.

Avgiften används för att finansiera de kostnader som spelledningen har avseende programvara som används för administration av turneringen och för drift av hemsidan.