Sommarfeuden 2024

Den 11:e sommarfeuden börjar nästkommande måndag den 1 juli och vi fortsätter med samma upplägg som tidigare.

Sommarfeuden är en individuell turnering vars syfte är att bilda nya Masterslag inför hösten. Sommarfeuden spelas juli-augusti enligt nedan.

Det kostar 50 kronor/år att delta i Wordfeud Masters. Denna anmälningsavgift ska betalas innan man får delta i sommarfeuden. Betald anmälningsavgift berättigar till mastersspel under hela masterssäsongen, från sommarfeuden i juli till och med slutspelet i maj-juni året därpå.

Betala 50:- senast den 5 juli (det går utmärkt att betala tidigare också) till bankkonto i Swedbank, clearingnummer 8327-9, kontonummer 043978188. Skriv endast ditt wordfeudnick som meddelande till betalningsmottagaren, ingenting annat! Du ska inte kontrollera med spelledningen om betalningen kommit in, genomgång av alla betalningar görs vid deadline och påminnes vid behov.

Spelupplägg och speltider
Samtliga nu aktiva spelare i Masters (även de som har deltagit i aprilkvalet) blir automatiskt anmälda till sommarfeuden och skall inte anmäla sig på nytt.
Om du inte är en aktiv spelare ska du anmäla dig på sidan för Anmälan. Om du dessutom är helt ny och inte har något inloggningskonto på denna sajt, ska du skicka epost enligt instruktioner på sidan för Anmälan.

Vill man ta paus under sommaren men fortsätta att delta i höstens Masters går det bra, men det måste anmälas på sidorna för Anmälan/Avanmälan. Den som inte deltar i sommarfeuden kan dock inte räkna med att få en plats i höstens första omgång av Masters, utan måste kvala in genom kvalspel.

 • Med aktiva spelare (som automatiskt blir anmälda) menas de 80 spelare som ingår i masterslag under slutspelet samt de som spelade i mars- och april-kvalet men som inte fick plats i lag.
 • Alla anmälda spelare (per den 30:e juni, kl. 12.00 – eventuell avanmälan måste göras vid samma tidpunkt) delas in i – om möjligt – 3 lika stora grupper.
 • Varje grupp innehåller spelare med olika ranking (sammanlagd vinstprocent i höstens och vårens Mastersspel) i syfte att göra de tre grupperna jämna. Det är alltså frågan om tre olika turneringar.
 • Alla spelare möter alla inom varje grupp i en normalmatch.
 • Varje spelare spelar nästan 30 matcher under sommarfeuden, beroende på gruppernas storlek.

Spelstart för sommarfeuden är den 1 juli och den avslutas den 8 augusti, kl. 22.00.


 • De 24 högst placerade spelarna i varje grupp får en plats i ett Masterslag.
 • De 6 högst placerade spelarna i varje grupp blir lagledare för var sitt lag i höstens Mastersturnering.
 • Spelare som har placerat sig på plats 13-24 i varje grupp bildar en grupp av valbara spelare.
 • Spelare på plats 25 och lägre (i varje grupp) blir reserver och kan kvala in till Mastersspel fr.o.m. den 8:e september tillsammans med de som stått över sommarfeuden och nyanmälda spelare.

Detta förutsätter att Sommarfeuden genomförs i 3 grupper. Om max 108 spelare är anmälda blir det 3 grupper med max 36 spelare i varje. Blir det fler spelare, delas spelarna in i 4 grupper och förutsättningarna ovan ändras.


 • Lagledarna får i turordning (enligt placeringen i sommarfeuden) välja en spelare från gruppen av valbara spelare och välja lagnamn.
 • Spelledningen placerar därefter in de två övriga spelarna i varje lag, med målet att lagen ska bli så jämna som möjligt

Undantag från valbara spelare och övriga regler för bildande av lag
Spelare med ”för högt” rankingtal (enligt en av spelledningen i förväg bestämd gräns) som placerat sig i gruppen valbara spelare, kommer att undantas och inte kunna väljas. Detta för att undvika taktikspel av riktigt duktiga spelare i syfte att kunna bli valda av de bäst placerade i sommarfeuden.

För att få vara med i skapandet av lag till höstterminen gäller att man har spelat minst 60% av antalet möjliga matcher i sin grupp. Resignade matcher eller WO-matcher räknas inte med i antal spelade matcher.

Varje spelare kan meddela spelledningen maximalt tre spelare som de inte önskar vara i samma lag som. Spelaren är då garanterad att slippa detta. Bortvalen får inte uppenbart vara spelare med lägst rankingtal, såvida ingen annan motivering anges. Om så är fallet, bortser spelledningen från dessa val. 

4 Kommentarer on “Sommarfeuden 2024

 1. Jag är ny och har förstått det som att jag då ska delta i kvalspelet ..? Hur går detta till ? Var ser jag vem jag ska spela emot och vad vi ska spela och hur / var rapporterar vi ?

Lämna ett svar