Slutspelet och Mastersåret 2023-2024 avslutat

Ett stort grattis till det lag som bildades efter marskvalet Malajbjörnarna (AlfaPetSta, david_8403, Mazzebazze, Timsy) som vann Mastersfinalen mot Geckoödlorna och därmed står som vinnare av masterssäsongen 2023-2024. På andra plats hittar vi just Geckoödlorna (mange-boy, Realmodoit, Spexhenke, writtenbyhand) som låg på femte plats i poängtabellen före slutspelet och på tredje plats Jordekorrarna (Andersssredna, m4ts, piddelidej, vargmixen) som låg tvåa innan slutspelet. Fjärdeplatsen knep Skogsmössen (Anbih, Tussilado, tutaren, Word_Wizard_91), ett lika ”nytt” lag som vinnarna bestående av spelare från de tidigare lagen Bengalerna, Dugongerna och Trollsländorna.

Vinnarna Malajbjörnarna är som sagt ett ganska nybildat lag som bildades efter marskvalet sedan Trollsländorna hade åkt ut i februari som med david_8403 och AlfaPetSta utgjorde halva vinnarlaget tillsammans med nygamlingarna Mazzebazze och Timsy.
Vägen till guldmedaljen för Malajbjörnarna såg ut så här (de andra lagens slutplacering i parentes): I gruppspelet blev det vinster mot Blåsfiskarna (5) och Huggormarna (18) samt oavgjort mot Gösarna (10) och Chinchillorna (14). En knapp vinst (10-10 och bättre total spread) mot Kronhjortarna (7) säkrade en plats i finalgrupp 1. Vinst i semifinalen mot Jordekorrarna (3) och vinst i finalen mot Geckoödlorna (2).

Silvermedaljörerna Geckoödlorna har däremot varit med ända från säsongsstarten, har spelat i division 1 under sex av sju divisionssäsonger och där tagit guld två gånger, silver en gång och brons en gång. Det har också blivit en vinst i division 3 (april). I gruppspelet förlorade de mot Kronhjortarna (7) och vann mot det nybildade laget Fiskgjusarna (20), Kattbjörnarna (15) och Marulkarna (9). Genom vinst mot Blåsfiskarna (5) gick de till finalgrupp 1 och vann där semifinalen mot Skogsmössen (4) innan de förlorade finalen mot Malajbjörnarna (1).

Finalgrupp 2 vanns av Blåsfiskarna, grupp 3 av Marulkarna, grupp 4 av Nyckelpigorna och grupp 5 av Kräftorna.

Några lag som innan slutspelet hade haft en hel del framgångar lyckades inte lika bra under slutspelet. Kronhjortarna som kom med i turneringen i november och med sin storartade insats under poängjakten i januari samt sin andra- och tredjeplacering i division 1 under mars och april orkade inte längre än till en sjunde plats (fyra innan slutspelet). Komodovaranerna som varit med oss sedan starten hade stora framgångar under februari-april med en tredje-, andra- och förstaplacering i division 1 och låg på tredje plats innan slutspelet, kom till slut på åttonde plats. Slutligen det periodvis storspelande laget Huggormarna som ledde poängtabellen före slutspelet med en tredjeplats, två andraplatser och en vinst i division 1 i bagaget, klappade ihop totalt under slutspelet och slutade på en 18 plats.

Slutresultatet i sin helhet läser ni här!

Här hittar ni medaljörerna och deras placeringsstatistik.

Individuellt, slutspelet maj-juni 2024

Bäst individuellt under slutspelet spelade Åke123456 (Hökörnarna) med 82,9% vunna matcher, följd av KarlssonJimmie (Marulkarna) med 81,4% vunna matcher.

  • Andersssredna (Jordekorrarna) vann alla sina sju striktmatcher.
  • Jontepop17 (Nyckelpigorna) vann sju av sina åtta rullmatcher.
  • missilemaniac (Kronhjortarna) vann sex av sju 3-bricksmatcher.
  • Timsy (Malajbjörnarna) vann sex av sju randommatcher.

19 spelare lyckades att spela 5-0 någon gång under slutspelet. Två av dessa; piddelidej (Jordekorrarna) och wf-kungen (Kronhjortarna) gjorde det tre gånger och fyra spelare; KarlssonJimmie (Marulkarna), popiah (Kattbjörnarna), Preachertheman (Komodovaranerna) och Åke123456 (Hökörnarna) gjorde det två gånger.

Individuellt, hela mastersåret 2023-2024

De bästa spelarna individuellt var under hela mastersåret:
Preachertheman (Komodovaranerna) 70,6%, ConEdo (Gösarna/Hammarhajarna) 70%, Krolichka (Blåsfiskarna) 69,9% och wf-kungen (Kronhjortarna) 69,9%.

De bästa specialmatchspelarna var under hela mastersåret:
3-BRICK: Preachertheman (Komodovaranerna) 82,4% och Jordmasken (Gösarna/Hammarhajarna) 77,8%.
STRIKT: ConEdo (Gösarna/Hammarhajarna) och KarlssonJimmie (Marulkarna/Labradorerna), båda 79,4%.
RANDOM: Sågnål (Chinchillorna) 69,8% och Krolichka (Blåsfiskarna) 69,2%.
RULL: tutaren (Skogsmössen/Bengalerna) 68,1% och Jontepop17 (Nyckelpigorna) 66%.

Bäste 5-0-spelaren under hela mastersåret var Åke123456 (Hökörnarna) som spelade 5-0 vid 13 tillfällen.


Statistik

Statistiken har uppdaterats med resultaten från slutspelet 2024:

Dessutom är alla lagsidor uppdaterade med statistik.


Spelledningen vill tacka alla spelare för mastersåret 2023-2024 och vi önskar er en skön sommar och ett stort lycka till, till er som spelar Sommarfeuden!

Information om Sommarfeuden kommer inom en mycket snar framtid!

2 Kommentarer on “Slutspelet och Mastersåret 2023-2024 avslutat

  1. Stort grattis till Nyckelpigorna som fixade en fin placering efter att ha fått byta lagmedlemmar 3 ggr under mastersåret, ett fantastiskt fint lagteam, tack från er lagledare 🐞🐞🐞🐞🙏

Lämna ett svar