Sommarfeuden

Spelas juli-augusti.

Sommarfeuden är både en individuell turnering och ett sätt att bilda nya Masterslag inför hösten.

Består av tre moment.

  1. Individuellt moment
  2. Valmoment
  3. Lagmoment

1. Individuellt moment

Sommarfeuden pågår mellan 4 juli och 8 augusti.

Samtliga aktiva spelare i Wordfeud Masters blir automatiskt anmälda till sommarfeuden.
Vill man ta paus under sommaren men fortsätta delta i höstens Masters går det bra, men det måste anmälas på sidorna för Anmälan/Avanmälan. Den som inte deltar i sommarfeuden kan dock inte räkna med att få en plats i höstens första omgång av Masters, utan måste kvala in genom kvalspel.

Alla anmälda spelare (per den 27:e juni, kl. 22.00) delas, om möjligt, in i 3 lika stora grupper (grupp A, B och C). Varje grupp består av spelare med olika rankingtal (sammanlagd vinstprocent i höstens och vårens Mastersspel) på så sätt att spelare med liknande rankingtal fördelas jämnt mellan grupperna.

Alla spelare möter alla inom varje grupp i en normalmatch (standardbräde med normal ordlista). Det är alltså frågan om tre olika turneringar.

Vunnen match ger 2p, oavgjord match 1p, förlorad match 0p.

Matcherna spelas när som helst under matchperioden.
Matcherna skall slutrapporteras senast den 8:e augusti, kl. 22.00.

För att få vara med i valmomentet (skapande av lag till höstterminen) gäller att man har spelat minst 60% av antalet möjliga matcher i sin grupp. Uppgivna matcher räknas inte med i detta antal spelade matcher. De spelare som av denna orsak inte kommer med i valmomentet kommer att hanteras på samma sätt som de som inte alls deltagit i sommarfeuden.

När sommarfeuden är avslutad publiceras tre resultattabeller – en för varje grupp. Flest poäng (dvs flest vunna matcher) är segrare av respektive grupp.

2. Valmoment
Se under Höstens nya lag

3. Lagmoment
Spelas 15 augusti-27 augusti.

De 18 nya lagen delas preliminärt in i 6 st smågrupper med tre lag i varje. Inom gruppen möter alla lag varandra i lagmatcher. Matcherna spelas parallellt och skall slutrapporteras senast 22:00 den 27:e augusti. Därefter publiceras en intern tabell inom gruppen. Ettan i tabellen hamnar i division 1, tvåan i division 2 och trean i division 3.