Övriga regler

Kommentarer på bloggen skall endast röra det ämne som inlägget gäller.

Samtliga kommentarer och inlägg, både på bloggen, i turneringens Facebookgrupp och i övriga forum skall hållas på en trevlig nivå. Underlåtenhet att leva upp till dessa krav kommer att leda till varning och i sista hand avstängning från framtida spel.

Exempelvis medför fuskanklagelser i matchchatt, på bloggen eller i Facebookgruppen en varning (gult kort). Två varningar medför uteslutning från turneringen.

Spelet skall spelas sportsligt. Uppenbart osportsligt beteende medför varning eller omedelbar avstängning.

En person kan delta i turneringen endast med ett enda wordfeudnick. Det är tillåtet att vara anonym, dock kan spelledningen begära information om en spelares verkliga identitet (endast för spelledningens kännedom).
Även om man vill spela anonym, är det nödvändigt att kommunicera inom laget, i synnerhet med lagledaren. Ett sätt är att skapa en anonym Facebookprofil (rekommenderas). Spelledningen lämnar ut spelares mailadress till lagledaren i de fall ingen FB-profil finns.

Wordfeud är ett individuellt spel vilket innebär att man spelar sina matcher själv, det är inte tillåtet att diskutera specifika drag ens med lagkamrater, men gärna allmän taktik.

Att använda fuskappar, ordlistor eller googla fram ord är inte tillåtet. De ord du lägger ska du själv ha kommit på. Att räkna brickor, manuellt eller med hjälpmedel som endast räknar kvarvarande bokstäver (t ex appen Wordfeud Secretary eller webbsidan Tile Tracker) är däremot tillåtet.

Om en spelare får vetskap om att ett regelbrott har skett, ska spelledningen omgående informeras så att vi kan agera på lämpligt sätt. Sådant ska aldrig spridas till andra spelare. Den som gör så eller underlåter att informera spelledningen, kan bli avstängd från Masters.

Spelledningens beslut är enväldigt och gäller under alla omständigheter. Spelledningen försöker alltid fatta beslut på rättvisa grunder som möjliggör att turneringen flyter på bästa och trivsammaste sätt för majoriteten av spelarna.