Poängjakten, januari 2020

Under januari månad kommer vi att spela Masters med spelformen Poängjakten.

Här hittar ni matchsidorna.

För er som inte har deltagit i en poängjakt tidigare kommer här en resumé.

Poängjakten bygger på den poäng varje lag har samlat på sig under höstterminens gång och som nu ska satsas i lagmatcherna som spelas i poängjakten. Poängställningen just nu hittar ni här.

Poängjakten består av 5 omgångar, där motståndet består av både lag som är ungefär lika duktiga men även mot lag som man ofta hittar i andra divisioner än den man själv normalt spelar i. Ett varierat motstånd med andra ord.

I poängjakten satsar alla lag i varje omgång 20% av sina insamlade lagpoäng efter decemberomgången. Dessa poäng ligger sedan i potten i matchen. Halva potten tillfaller vinnaren i matchen, andra halvan av potten fördelas proportionerligt beroende på delresultatet i lagmatchen. Vid oavgjort resultat delas hela potten lika.

Det betyder att ett lag som teoretiskt sett är sämre, kan (om de vinner) stjäla mycket poäng från motståndarna. Det ”bättre” laget tjänar å andra sidan inte så mycket poäng om de vinner över det ”sämre”, då de inte har satsat så mycket poäng.

Detaljerna kan ni läsa om på sidan Poängjakten.

Lämna ett svar