Spelledningen vädjar

Med tanke på avslutningen av oktoberomgången då spelledningen fick göra besvärliga avväganden och svåra bedömningar, vädjar vi ånyo till alla deltagare i Wordfeud Masters att planera ert spelande så att alla matcher blir färdigspelade och rapporterade före kl. 22.00 den 27:e i månaden. Det är båda spelarnas ansvar att göra den planeringen, det räcker inte att vara närvarande och spelbar dagen för deadline den 27:e (och kräva att motståndaren också är det).

Om en spelare befarar att en match inte kan avslutas och rapporteras i tid så ska man meddela detta på matchsidan och förklara varför detta håller på att ske INNAN deadline är passerad! Det fungerar inte att komma i efterhand med förklaringar eller skyllande på motspelaren, dock är det viktigt för oss att få höra båda sidors syn på situationen.

Missnöje med beslut i efterhand bör noga övervägas om det är på grund av faktiska omständigheter eller enbart på grund av frustration. Endast ytterligare faktiska omständigheter ska redovisas på matchsidan.

Eventuella diskussioner om bedömningar av matcher ska endast föras i matchtråden och inte via PM direkt till spelledarna och om möjligt endast av lagledaren.

Vad lärde vi oss av de senaste dagarnas röriga situation?

  • Deadline kl. 22.00 den 27:e i innevarande månad är förvisso en hård deadline, dock är det fler ingredienser än enbart klockslag som spelledningen tar med i sin bedömning av hur en icke färdigspelad match ska hanteras.
  • Om en icke färdigspelad match inte påverkar upp- och nedflyttningar mellan divisioner brukar det vara relativt enkelt, ofta stryker vi bara matchen om det inte är uppenbart att segspelandet är ensidigt och kommer från den som ligger klart under, då kan vinsten tilldelas den som leder matchen vid deadline.
  • Om en icke färdigspelad match påverkar slutresultatet i divisionen blir bedömningen svårare då spelledningen behöver ta hänsyn till flera aspekter. Viktigt är då att ett lag inte ska få orättvisa fördelar och tjäna på att matchen inte spelas klart, avsiktligt eller ej. Detta betyder att spelledningen kan välja att godkänna ett sent rapporterat resultat som då löser den möjligen orättvisa situation som kan ha uppstått.
  • Spelledningen lärde sig också att inte ta alltför omgående beslut i samband med skarpa deadline, utan avvakta tills eventuell mer information inkommit och då också redovisa grunderna för beslutet tydligare.

Lämna ett svar