Sommarfeuden 2020 startar

Nu är det dags för den sjunde omgången av Sommarfeuden. 104 anmälda spelare har bildat 3 grupper med 34-35 spelare, vilket är nytt deltagarrekord!

Alla möter alla inom respektive grupp. Normal, böjd ordlista på standardbräde.
Den individuella delen av sommarfeuden spelas fram till den 8 augusti, kl. 22.00.

  • De 24 högst placerade spelarna i varje grupp får en plats i ett Masterslag. För att vara med i bildandet av Masterslag till hösten gäller att man har spelat minst 17-18 matcher (beroende på grupp).
  • De 6 högst placerade spelarna i varje grupp blir lagledare för var sitt lag i höstens Mastersturnering.
  • Spelare som har placerat sig på plats 13-24 i varje grupp bildar en grupp av valbara spelare. De 12 högst rankade i varje grupp är på förhand undantagna från gruppen av valbara spelare om dessa skulle placera sig på plats 13-24.
  • Lagledarna får i turordning enligt placeringen i sommarfeuden (ordningen mellan spelare på samma placering i de tre grupperna avgörs av andelen vunna matcher av möjligt antal i gruppen samt spread) välja en spelare från gruppen av valbara spelare och välja lagnamn bland de som presenteras efter sommarfeuden.
  • Spelledningen placerar därefter in de två övriga spelarna i varje lag, med målet att lagen ska bli så jämna som möjligt.
  • Spelare på plats 25 och högre (i varje grupp) blir reserver och kan kvala in till Mastersspel fr.o.m. den 8:e september tillsammans med de som stått över sommarfeuden samt nyanmälda.

Den individuella delen av sommarfeuden avslutas den 8 augusti, därefter följer lagmomentet, mer om det kommer senare.

Här finner ni gruppindelningen (där ni även ska rapportera in matchresultat) och resultattabeller.

Lycka till och ha en skön Sommarfeud!

Lämna ett svar