Slutspel i maj och juni 2022

April var den sista normala mastersmånaden för säsongen 2021-2022. Under maj och juni spelar vi istället ett slutspel. I maj spelar 20 lag i fyra kvalificeringsgrupper (5 lag i varje grupp) alla mot alla för att kvalificera sig till en av fem finalgrupper (innehållande fyra lag). I juni spelas ett cupliknande slutspel (med semifinaler och final) i varje finalgrupp. Segrare av Wordfeud Masters, säsong 2021-2022, är den som vinner finalen i finalgrupp 1.

De lag som placerar sig som etta och tvåa i de fyra kvalificeringsgrupperna kommer att hamna i finalgrupp 1 och 2. Resterande lag kommer att placeras i finalgrupp 3-5.

Mellan gruppspelet och cupslutspelet spelas en viktig mellanomgång som avgör vilken finalgrupp laget kommer att tillhöra. Finalgrupp 1 kommer att spela om placering 1-4, finalgrupp 2 om plats 5-6, osv. I denna mellanomgång ges även en möjlighet för de lag som har placerat sig på femteplatserna i gruppspelet i maj att slå sig in i finalgrupp 4.

De två lag som placerade sig på plats 5 och 6 i division 3 efter aprilomgången åker inte ut utan deltar även de i slutspelet.
Två nya lag från kvalspelet i april kommer också att göra entré i detta slutspel.

Poängen som har samlats under höst och vår samt stulits av varandra i januari används till att ge de lag med flest insamlade poäng fördel när det gäller hur spelgrupperna i maj kommer att sammansättas och vilka lag som ska möta varandra i mellanomgångar och semifinaler.

Här finner ni alla detaljer om gruppindelningar och matcher.

Matchtider
Gruppspel, omgång 1: 1−6 maj
Gruppspel, omgång 2: 4-10 maj
Gruppspel, omgång 3: 8-14 maj
Gruppspel, omgång 4: 12-18 maj
Gruppspel, omgång 5: 16-22 maj
Mellanomgång 1: 23-30 maj (nu är finalgrupper 1-3 bestämda)
Mellanomgång 2: 1-8 juni (nu är finalgrupper 4-5 bestämda)
Semifinaler, finalgrupper 1-3: 1-11 juni
Semifinaler, finalgrupper 4-5: 9-15 juni
Finaler, finalgrupper 1-3: 12-23 juni
Finaler, finalgrupper 4-5: 16-23 juni

Masterssäsongen är slut innan midsommar!

Lämna ett svar