(2111-352) Stingrockorna – Opossumarna

Rapportera resultaten i matchen som kommentarer på denna sida. Kom ihåg att ange när en specialmatch har spelats och vilken typ av specialmatch resultatet avser. Kommentera och diskutera gärna matchen här men var tydlig med resultatrapporteringen för att inte försvåra för den som ska sammanställa resultaten. Observera att båda spelarna är skyldiga att både utmana och att rapportera matchen oberoende av vem som vinner. Rapportera resultatet av varje delmatch i separat kommentar enligt mallen:
OrdNörd − slarvern 476−324
Renarna 4 − Hästarna 7
Specialmatcher:

 • Strikt: tingdedong – Mr_Appz
 • Random: Elisabeth103 – kalmarkarin
 • Rull: missilemaniac (LL) – writtenbyhand (LL)
 • 3-brick: piddelidej – anbih

Speltid är:
19 − 27 oktober, 22:00

28 thoughts on “(2111-352) Stingrockorna – Opossumarna

 1. Då det framkom att bägge spelarna i rullmatchen hade skuld i att matchen inte blev färdigspelad i tid, stod det klart att Opossumarna skulle få en orättvis fördel (uppflyttning till div 2 på bekostnad av Boaormarna) om inte rullmatchen spelades färdigt. Spelledningen bedömer det som mer rättvist att tillåta att det sent inrapporterade resultatet i rullmatchen får avgöra slutresultatet i division 3.
  Möjligheten för Opossumarna att flyttas upp en division ska avgöras av hur det faktiska resultatet av den sista rullmatchen blev och inte av ett blint stirrande på klockan vid deadline. Man ska inte kunna tjäna på att låta en match förbli ofärdigspelad (även oavsiktligt).
  Hade segspelandet varit ensidigt hade diskussionen förts annorlunda.

 2. Efter att ha tagit ställning till bägges kommentarer har spelledningen efter noga övervägande ändrat domslutet i den avslutande rullmatchen.
  Rull: missilemaniac – writtenbyhand 11-10
  Stingrockorna – Opossumarna 10-10
  Både missilemaniac och writtenbyhand kommer att tilldelas varsitt gult kort då bägge har bidragit till förseningen.
  Spelledningen önskar att samtliga kommentarer som berör försenade matcher och segspel ska lämnas före deadline i stället för efter!

  1. Hej Bengt, jag hade några timmar före deadline inte annat skäl än att anta att matchen skulle bli klar till 22.00, det återstod bara få brickor på våra ställ. Jag skrev ändå in min kommentar om läget före kl 22, väl medveten om att att ni i ledningen behöver ha sådant före deadline, och utgick från att saken sedan skulle vara utagerad – en skarp deadline bör ju vara just skarp. Att jag och Missile sedan gjorde de sista dragen efter deadline handlade för mig om att slippa ha en ospelad match kvar snarare än om att göra ytterligare rapportering, omgången var ju stängd. En mindre nogräknad spelare hade förstås bara kunnat låta matchen klocka ut och avstå från att dra över huvud taget efter kl 22, vad hade hänt då? Skulle det ha ”lönat sig” ur mitt perspektiv?
   Har ingen lust att dra detta i långbänk, men höjer på ögonbrynen inför det här beslutet…

  1. Ja, det stämmer, jag har av jobbskäl segat sista dygnet, helt rätt, ledsen för det. Jag lade mitt sista drag kl 19 ikväll.
   Men vi kom också igång rätt sent med matchen (jag bjöd in), och jag tycker nog att vi dragit rätt jämnt i tid innan idag.

 3. Ställningen i sista matchen – rullmatch mellan writtenbyhand och missile – vid deadline är 10-10. Written 3 brix kvar, missile 7, missiles tur att dra.

   1. …Och som sagt ett dygn före det. Tyvärr har någon vunnit stora fördelar med långsamt spel… Medvetet eller ej, så är det ett faktum att oavgjort resultat gagnat den som maskat.

    1. Du måste vara nöjd nu Missile va?

     Nu blev matchen oavgjord vilket ni inte gynnades av eftersom ni redan vunnit gruppen och går till div 1 (grattis till det) – oavsett om det blivit lika eller förlust för er.

     Däremot får vi stanna i div 3 (trots vi möjligen hade förtjänat div 2)…

     Ibland kanske man skall låta udda vars jämnt.

     Med tanke på att ni båda segade så borde matchen dömts lika som den gjordes först…. sniket värre 🙁

Lämna ett svar